středa 11. března 2009

Média, investiční doporučení a blázinec


Komentář autora: Poslední dva měsíce panuje na trzích i v médiích ponurá nálada a jeden mediální článek je pesimističtější než druhý. Jako by mělo přijít 15 let deprese a znehodnocení investic do akcií.

A stačí pouhé 2 dny dobré nálady na trzích a média, a nejen ona, se začínají předhánět v doporučeních k nákupům akcií a jaký je prý správný čas.

Obrázek si udělejte sami. Nikdy nedělat investiční rozhodnutí dle doporučení v médiích!

A tady je jedno další z Týden.cz:

Významný investor Grantham doporučuje nákup akcií

Finančník Jeremy Grantham, který spravuje majetek v hodnotě 85 miliard dolarů, radí investorům, aby začali přesouvat hotovost do akcií. "Obyčejně ti, kteří mají hodně peněz, promeškají pořádnou část oživení trhů," upozorňuje.

Grantham byl přitom až do konce loňského roku pesimistický, co se týkalo růstových možnosti amerických akcií. Nyní už jsou však podle něj ohodnocení akcií atraktivní. Akcie se pohybují na svých dvanáctiletých minimech.

"Pamatujte, že nikdy nechytíte dno," říká Grantham. Podle něj bude výnos z nákupu akcií 10 až 13 procent ročně po očištění o inflaci v následujících sedmi letech. Zároveň však radí, aby investoři nakupovali akcie v "několika větších krocích" místo jednoho velkého nákupu. Jeho správcovská společnost začala nakupovat akcie loni v říjnu a má rozvrh pro další nákupy, které se budou řídit propady burz.

Přidat.eu záložkuPřidat.eu RSS

Žádné komentáře:

Relevantní odkazy

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!